Egyszerű gyors csirkesaláta és habkönnyű barackos kocka

Kevés az időd hogy finom és laktató ételt készíts magadnak? 

Erre találtam ki ezt a gyors csirkesalátát, ami mint színében, és ízében is egyaránt izgalmas.

Amire szükség lesz: 

- 1 kígyó uborka

- 2 kaliforniai paprika (egy piros, egy sárga)

- 3 paradicsom

- sós fetasajt

- friss zöldsaláta, madár saláta, bordó saláta (de egyszerűbb ha veszünk egy zacskó kevert salátát), de a saláta elhanyagolható az ételből.

- kb 1/2 kg csirkemell

A csirke mellett szeleteljük fel (mintha rántott húsnak készülne) süssük meg őket natúron, egy kis sóval, borssal, rozmaringgal. Majd hagyjuk kihűlni őket.

Amíg a csirke sül/hűl addig a kígyóuborkát hosszában negyedeljük fel, és kb fél cm-esre vágjuk fel. Majd a paradicsomokat és a paprikákat is vágjuk fel kisebb nagyobb kockákra. Tegyük egy üvegtálba, majd a csirkét is vágjuk fel kis kockákra. Ezt alaposan forgassuk össze, majd a legvégén a feta sajtot is vágjuk fel kockákra, és szórjuk a többi hozzávalóhoz, majd óvatosan forgassuk össze így is. Ha teszünk bele saláta keveréket, ezt már az elején belerakhatjuk, de mint mondtam ez elhanyagolható az ételből. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy fél citrom levét adjuk hozzá. Pirítóssal fogyasztva a legjobb. Nagyon finom, és igazán laktató étel.

 

Most pedig jöhet a barackos kocka. Süssünk egy szögletes tepsiben 1 piskótalapot, 7 tojásból. Ha kihűlt húzzuk le az aljáról a sütő papírt, majd tegyük bele egy keretbe (vagy vissza a tepsibe).

Készítsük el a krémet.

Kell hozzá: 3 konzerv barackbefőtt (lehet fagyasztott is), 15 dkg cukor, 3 dl habtejszín, 3 lapzselatin. 2 konzervnyi barackot a kevés lével tegyünk fel 15 dkg cukorral a gázra. Hagyjuk főlni addig amíg a barack szét nem fől, majd tegyük turmixgépbe, szűrjük át és hagyjuk hűlni. Verjük fel a habtejszínt. A lapzselatinokhoz adjunk 1 bögrényi vizet, majd tegyük fel szintén a gázra. De ne forrjon fel! Majd ha feloldódtak akkor adjuk a barack szirupunkhoz. Ezután forgassuk bele a felvert tejszínt, majd a maradék barackot vágjuk apró kockákra és forgassuk bele a krémbe. Öntsük a krémet, a keretbe vagy magas falú tepsibe tett piskótára majd minimum 4-5 órán keresztül hagyjuk dermedni. Ha megdermedt, szeleteljük kockákra, díszítsük apró barackkockákkal vagy amivel szeretnénk. 

Ennyi lenne a 2 recept, remélem kipróbáljátok és ízleni fog nektek! :)

 

Bon appétit! :)

 

Kommentek
  1. Én